Kucoos
Kunstenaars Collectief Nijmegen en omstreken

Kunstenaarscollectief Kucoos

Kucoos zijn kunstenaars, in en om Nijmegen, die ambachtelijk veel in huis hebben en oorspronkelijk en verrassend zijn. De kern van Kucoos bestaat uit beeldend kunstenaars met daar omheen een groep taalkunstenaars, theatermakers en muzikanten.

Doelstelling

De kunstenaars  zijn verenigd in het collectief omdat zij met hun kunst een verbindende rol willen spelen in de samenleving, met maatschappelijk relevante projecten.

Kucoos wil staan voor kwaliteit, creëren van nieuwe samenwerkingen en een omgeving waar kunstenaars aan elkaar en aan de gezamenlijke projecten kunnen groeien.

Oprichting Kucoos : 17 januari 2018.


 

Organisatie collectief

Kucoos is een informele groep. Er zijn jaarlijks drie tot vier bijeenkomsten, waarbij projecten en mogelijk werk en samenwerkingen daarbij worden besproken. De Kucoosgroep is gesprekspartner voor Stichting KUS, KUnst van Samenleven, en adviseert en denkt mee over haar projecten. 

Lid worden 

Een kunstenaar kan gevraagd worden, aangemeld worden door zittende leden of zichzelf aanmelden.  

Een lid komt op de emaillijst en krijgt de informatie over de activiteiten van Kucoos en Stichting KUS.


Contact en informatie

kucoosnijmegen@gmail.com  

t: 06-18194393 (M.M.)

Stichting KUS, KUnst van Samenleven

Deze stichting is 20 maart 2018 opgericht en initieert projecten om met behulp van kunst  contacten tussen mensen en groepen te leggen of te verbeteren. En/of steunt sociale initiatieven en organisaties.

Zie: www.stichtingkus.nl